Δυο Λόγια για το Μούστο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΤΟΥ & ΚΟΨΙΜΟ
Παίρνουμε 5 κιλά μούστο, τον βράζουμε και τον ξαφρίζουμε . Στην συνέχεια βάζουμε μέσα σε ένα τουλπάνι 2 κουταλιές της σούπας στάχτη και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να κατέβει λίγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Για να διατηρηθεί ο μούστος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 1 ημέρα, χρειάζεται καλή ψύξη. Εν ανάγκη και κατάψυξη.

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Για να φτιάξετε μουσταλευριά, ζεστένετε τον μούστο και βάζετε:
ή για κάθε 5 ποτήρια μούστο 1 ποτήρι αλέυρι
ή για κάθε 7 ποτήρια μούστο 1 ποτήρι σιμυγδάλι
ή για κάθε 8 ποτήρια μούστο 1 ποτήρι νυσιστέ
Στην συνέχεια ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει.
Σερβίρεται πασπαλιμένη με κανέλα και τριμμένο καρύδι.

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Για τα μουστοκούλουρα θα χρειαστείτε:
1 ποτήρι μούστο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά αμωνία
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ανακατεύετε τα υλικά και τα ζυμώνετε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Στην συνέχεια πλάθετε και ψήνετε τα μουστοκούλουρα σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.